DE VIJF VOCALEN

Stanislaus (Stan) Bernardus Jaworski

(24 september 1949)


Stan heeft van 1971 tot 1975 gewerkt op de afdeling belletrie aan de Kneuterdijk, in Leidschenhage en uiteindelijk de Korte Poten.
Collega's uit die tijd waaraan hij goede herinneringen heeft zijn Jan Carmiggelt, Jan Zwennes, Ben Evertse, Corrie van der Pas en Maria van Loon.Na De Vijf Vocalen is Stan naar Boekhandel Martinus Nijhoff aan het Lange Voorhout gegaan. Vervolgens naar het Staatsdrukkerij- en Uitgeverijbedrijf (SDU), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Rijkswaterstaat waar hij werkte als Bibliografisch Medewerker, documentalist en communicatieassistent

In 2005 is hij 'geŽmigreerd' naar Leuven in BelgiŽ en na een vierjarige opleiding voor gezondheidscoach gaan werken in 'De Sterrewijzer', een antroposofisch verzorgingshuis in Olen Vilvoorde.

Naast het genieten van zijn pensioen is Stan bezig met het schrijven van een boek over ouderen in een verzorgingshuis ('Er is geen medicijn tegen oud en eenzaam zijn'). Hij begeleidt een ParkinsonpatiŽnt, stimuleert positiviteit en geeft Tai Chi les aan senioren.
En als hij in Zoetermeer is verleent hij 4 dagen in de week hand en spandiensten aan zijn hoogbejaarde moeder.

Juni 2011
vlnr: Ton, Rob, Stan, Jan