DE VIJF VOCALEN


Loes de Keuning-Volkers

(17 februari 1942)Wanneer heb je bij De Vijf Vocalen gewerkt?

Van 1956 tot 1960

Wat heb je daar gedaan, en wat waren je ervaringen?

Ik ben begonnen als stagiaire, zeg maar 'manusje van alles' en daarna ben ik gaan werken op de bestelafdeling en schoolboekenverkoop.
Tijdens de stage werkte ik 'beneden'. Later, op de bestelafdeling werd dat de 1e etage. Op deze etage had ook meneer J. Visser zijn kantoor, waardoor de medewerkers veelvuldig met 'de baas' te maken hadden.

Wie zijn de collega's aan wie je de meeste herinneringen hebt?

Vera Mes, Betty Touw en Henk Happé op de bestelafdeling en 'beneden' de heer Heijstek, mejuffour Kroon, Hannie Hoogendam en Simone Buitenhuis waarmee een hechte vriendschap sloot. We gingen ook privé met elkaar om en zelfs op vakantie. Dus aan haar heb ik de meeste herinneringen.

Wat vond je belangrijk van die periode?

Dat bij de Vijf Vocalen mijn liefde voor de literatuur is opgebloeid en nooit meer over is gegaan.

Wat heb je daarna gedaan en wat doe je nu?

Na De Vijf Vocalen ben ik in de boekhandel van mijn vader in Voorschoten gaan werken. Daarna bij de Rotogravure Maatschappij in Leiden, o.a. uitgever dan de tijdschriften 'Televisier', 'Eva'(het rijk der vrouw) en kinderblad 'Fix en Fox'. Daarna werd ik journaliste voor plaatselijke en regionale kranten, voorlichter van de gemeente Voorschoten en vanaf 1992 tot 2013 werkzaam bij de openbare bibliotheek in Voorschoten.
Sinds april 2013 ben ik ambteloos burger, druk met vrijwilligerswerk, en schrijf ik boeken zoals een jubileumboek over de Openbare Bibliotheek Voorschoten en één over Voorschotense emigranten uit de 50er en 60er jaren.

Oktober 2013
vlnr: Jan, Leonore, Maria, Rob, Stan, Margot, Ton, Loes