DE VIJF VOCALEN

Beppie Schneider

(1 april 1947)

Beppie begon op 1 maart 1965 als werkster zoals dat toen nog werd genoemd. Ze was verantwoordelijk voor de schoonmaak van het hele pand aan de Kneuterdijk en zorgde ook voor de koffie en thee. Aanvankelijk deed ze dat samen met mevrouw Kremer, maar vanaf eind 1968 draaide ze er alleen voor op.
Haar domein was in de kelder, waar behalve de keuken een pauzeruimte was en een inpakruimte waar toen de heer Carmiggelt werkte. Wat er ook werkte was de enorme ketel van de centrale verwarming die zich flink liet horen.

Maar veel was ze niet beneden, want het schoonmaken van de bureau's, kasten, (parket)vloeren en trappenhuizen was erg arbeidsintensief, en ook liep ze nog eens alle kamers en winkelruimtes af om het personeel van koffie en thee te voorzien.
Daarnaast had ze ook altijd een luisterend oor voor collega's die hun klein of groot leed kwijt wilden.
Geen wonder dat ze na gedane arbeid moe in haar Renault Floride sportauto stapte om naar het 'kamp' te rijden waar ze toen woonde.

Na het einde van De Vijf Vocalen ging ze in de zorg werken en dat doet ze eigenlijk nog steeds. Beppie is heel haar leven op het woonwagenkamp bij Wateringen blijven wonen. Een gemeenschap waar familiebanden hecht zijn en het voor elkaar zorgen bij de mensen ingebakken zit.

In juli schoof ze met haar zus Lelie als mystery guest aan voor het Vijf Vocalen etentje dat op een mooie zomeravond werd gehouden bij Italiaans restaurant Va Bene onder de lindebomen in de Voorschotense Voorstraat.
juli 2017
vlnr: Maria, Leonore, Margot, Rob, Ton, Beppie, Jan, Lelie