DE VIJF VOCALEN


Robert (Rob) Vogel

(27 september 1950)Wanneer heb je bij De Vijf Vocalen gewerkt?

Van 1 maart 1966 tot 1 augustus 1972

Wat heb je daar gedaan, en wat waren je ervaringen?

Ik begon op de schoolboekenafdeling als verkoper. Na het vertrek van Rob Wiewel naar de Amro Bank aan de overzijde van de Kneuterdijk volgde ik hem op als chef. Het was bijzonder om als 19 jarige in de zomer leiding te geven aan meer dan tien medewerkers die soms de puberteit nauwelijks ontgroeid waren.
Het was hard werken met soms wel 200 klanten die opeengepakt stonden te wachten op hun Bosatlas, Nieuwe Wiskunde, passer en rekenliniaal terwijl boven hun hoofden met flinke worpen boeken uit de buffervoorraad werden 'afgehesen'.
In de winter was de personele bezetting teruggebracht naar twee. Er waren dagen dat dat ook het aantal klanten was.

Wie zijn de collega's aan wie je de meeste herinneringen hebt?

Rob Wiewel, Frits Schöner, Maria van Loon, Ton Zwennes, Ben Evertse, Ton Evers, Vera Mes, Henk Julsing, Jos van Gent, Toon Weerdesteijn, de heren Carmiggelt en Loen, Els van Maurik, Margot Timmermans, Hans Calame en Juul Breedveld.
Met haar sloot ik een zgn. kasthuwelijk dat tot op de dag van vandaag geluk brengt.

Wat vond je belangrijk van die periode?

Leren! Leren hard te werken. Leren hoe met allerlei verschillende mensen om te gaan. Leren wat teamgeest is. Leren hoe je leiding moet geven (en hoe niet).
Het heeft mij mijn hele werkzame leven geholpen.

Wat heb je daarna gedaan en wat doe je nu?

Medewerker bij de Stadhuisbibliotheek van de Gemeente Den Haag en daarna documentalist Bestuurlijke en Juridische Zaken.

Hoofd Algemene Zaken bij Interne Zaken van de Gemeentesecretarie en tevens systeemontwerper/programmeur.

Vanaf 1991 tot december 2012 Afdelingsmanager Huishoudelijke Zaken en Inrichting bij de Facilitaire Dienst van de Gemeente Den Haag.

Na meer dan 47 jaar werken, waarvan ruim 40 jaar bij de Gemeente Den Haag geniet ik van mijn pensioen en vrije tijd die ik vul met klussen aan het huis, werken in de grote tuin en het bijhouden van deze website.