DE VIJF VOCALEN


Maria Carolina van Loon

(28 juni 1950)Wanneer heb je bij De Vijf Vocalen gewerkt?

Van 1969 tot 1975

Wat heb je daar gedaan, en wat waren je ervaringen?

Ik ben begonnen als telefoniste, later cheffin van de bestelafdeling, en na het vertrek van Jerney Kaagman werd ik directie-secretaresse. Van de afdelingen belletrie en schoolboeken kregen wij de bestellingen door voor de uitgevers. Later kwamen daar de bestellingen bij van de 's-Gravenhaagse Schoolboekhandel.
Als eerste automatisering werd het hele bestand overgezet op ponskaarten zodat bestellingen via de telex naar uitgevers konden. We waren erg onder de indruk van de ponskaarten waarmee je via allerlei gaatjes een uitgever kon laten weten welk boek je nodig had.

Wie zijn de collega's aan wie je de meeste herinneringen hebt?

Frits Schöner, Jerney Kaagman, Stephanie v.d. Veer, Margot Timmermans, Vera Mes, Stan Jaworski, Rob Wiewel, Rob Vogel, Ton Zwennes, Jan Zwennes, Henk Julsing, Beppie Schneider, Trudy Goemans, Marina v.d. Linden en veel anderen.

Wat vond je belangrijk van die periode?

Dat er voor alles een oplossing was, veel collegialiteit, erg veel lol en hard werken.

Wat heb je daarna gedaan en wat doe je nu?

Na mijn vertrek bij De Vijf Vocalen kort gewerkt bij Hathor en daarna tien jaar met Inge Tielman café De Malle Meid en restaurant 't Malle Hapje in de Mallemolen geëxploiteerd, en in dezelfde periode 6 jaar meegedraaid bij Theater In de Steeg.

Vanaf 1985 vijf jaar bij Culturele Zaken van de Gemeente Rijswijk gewerkt, o.a. programmering Kleine Schouwburg, Oude Kerk en wijkcentrum Stervoorde.
In dezelfde periode twee jaar een eigen impresariaat gerund.

Vanaf 1990 tot 2009 artistiek leider van de Rijswijkse Schouwburg (programmering en pr).

Ben nog bezig cultuur als bestuurslid Stimuleringsfonds Kunst & Cultuur en als lid van de Selectiecommissie van het Nationaal Theaterfonds.
Ook ben ik sinds 2017 volop bezig met een impressariaat en een productie waarin artiesten liedjes van Robert Long vertolken. Na een premiëre in oktober jl. in het Nieuwe Luxortheater in Rotterdam volgt een tournee langs theaters in Nederland.