DE VIJF VOCALEN

Website van De Vijf Vocalen - Vondsten in het archief. Periode: 1970-1977


maart 1971 (Archief Ben Evertse)

In de 60er jaren verkocht De Vijf Vocalen soms een LP van Linguaphone. Daartoe stond op de Belletrieafdeling een draaitafel die echter vooral werd gebruikt om op de maandagochtenden (als de winkel was gesloten) LP's van The Golden Earrings etc. te draaien op een vollume dat het op de 1e etage ook goed te horen was.

disco shop

Het is onbekend of dat inspiratie was om na de verhuizing naar de Lange Poten een afdeling voor platenverkoop te openen, maar feit is dat in maart 1971 de officiële opening plaats vond van Disco Shop Mensing & Visser. Dát had de oude heer Visser zich nooit kunnen voorstellen!
Cees Heeren

De platenafdeling, alleen voor popmuziek, werd beheerd door Cees Heeren †. Hij (op de foto achter de balie) was hier helemaal in zijn element, en iemand die een LP wilde kopen moest daar ruimschoots tijd voor nemen, want Cees wist er altijd een uitgebreide toelichting bij te geven.Door de situering op de tweede etage kwam de loop er niet erg in, en ook gingen er veel platen de deur uit zonder dat daarvoor de platentas (en de kassa) werd gebruikt. Het eigen personeel kocht wel graag met korting, maar één en ander was niet goed voor een gezonde bedrijfsvoering en reeds na een jaar was de disco afdeling alweer verleden tijd.

sticker platentas

© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl