DE VIJF VOCALEN

ReŁnies van medewerk(st)ers van boekhandel De Vijf Vocalen


In 1977 hield de boekhandel op te bestaan, maar de oud medewerk(st)ers ervan hebben vaak goede herinneringen aan hun periode bij De Vijf Vocalen.

De reŁnies die inmiddels zijn gehouden zijn een groot succes gebleken. Dat men bij De Vijf Vocalen heeft gewerkt blijkt een band te geven die blijvend is. Mensen die er indertijd in verschillende perioden hebben gewerkt raken et elkaar in gesprek en blijken dingen gemeen te hebben. En algemeen hoor je dat velen in de periode bij de boekhandel leerzaam en vormend vinden.

De eerste reŁnie was in 1988 in het theater 'In de Steeg' in het Westeinde.
De herinneringen waren nog vers en de meeste deelnemers jong.


Na lange tijd is er weer ťťn georganiseerd in 2009 waar de deelnemers soms even in het geheugen moesten graven om anderen te herkennen.
Maar het weerzien beviel zo goed men elkaar exact vijf jaar later weer ontmoette.

De laatste in de reeks was in september 2016. Hoewel er inmiddels helaas oud-collega's zijn overleden en anderen door omstandigheden niet deel konden nemen, is het aantal deelnemers steeds zo'n beetje gelijk gebleven.

Bij het laatste afscheid werd door velen gevraagd om dit niet de laatste te laten zijn en ook oud collega's die er niet bij konden zijn lieten weten er een volgende keer wel weer bij te willen zijn.
In principe is toen besloten dat besloten er in 2018 weer ťťn komt, maar ofschoon we van ons pensioen en vrije tijd genieten lijkt het er soms op alsof we het drukker hebben dan vroeger in de schoolboekentijd. Het is er dit jaar dus niet van gekomen.
Beloften naar oud-collega's moet je nakomen en dus gaan we denken een een weerzien in 2019. In eerste instantie zullen Jan en Rob de kar trekken. Als er anderen zijn die een steentje kunnen bijdragen is dat welkom. Op het contactformulier is een deel ingericht voor een belangstellingsregistratie. Ook als je niet wil of kan meedoen zouden we het op prijs stellen als je het invult en opstuurt.Maria, Jan, Rob en Ton